Uit de doos: Hot Toys’ Batman ’66

By  |  0 Comments

De postbode bezorgde recent wel een erg fijn pakketje aan de Supergeeks.nl burelen, Hot Toys’ Batman ’66. Het figuur werkelijk een juweeltje en we bekijken ‘m hier eens even goed als ‘ie net uit de doos komt..

Hot Toys staat bekend om de supergedetailleerde figuren die zij op de markt brengen in de zogenaamde ‘sixth scale’. Dat is ruwweg het formaat waarin bijvoorbeeld ook de Action Man-poppen zijn gemaakt. De Hot Toys-producten zijn prijzig en de fabrikant mikt dan ook op de wat meer kapitaalkrachtige verzamelaars.

Dat maakt dat wij hier bij Supergeeks.nl nooit eerder een Hot Toys-figuur in de hand hebben gehad. Als fans van de cultserie met Adam West als Batman, moest deze er echter toch komen. Hij kwam binnen in een fraaie gele doos, die volledig in een hippe jaren ’60 stijl is ontworpen.

batman6601

In de doos zit de pop verpakt in een additionele doos, vergezeld van alle accessoires. Die binnendoos bevat aan de achterzijde een facade van een raam, zodat je die indien gewenst als achtergrond kan gebruiken. Of als indergrond, als je Batman wil laten ‘klimmen’.

batman6602

Batman is voorzien van een elftal additionele handen, twee additionele gezichtsuitdrukkingen, een Batrang, een walkietalkie, een stuk touw, een busje Shark Repellent Bat Spray en… Een bom! Met deze accessoires zijn twee iconische scènes uit de Batman-film uit 1966 te recreëren en met een paar handen kan je Batman diens legendarische dansje The Batusi laten doen.
batman6603

Wat vooral opvalt is de goede gelijkenis van het hoofd. Het is echt de Batman die we in de oude serie zagen, zoals droogkomisch vertolkt door Adam West. Inclusief de niet heel heldere blik die Adam West zo kenmerkte en de wat flappige vleermuisoortjes. De kap is van plastic, de cape en het pak van stof. De riem, laarzen en handschoenen zijn op hun beurt van kunststof.
batman6604

Wat een beetje tegenvalt, is het Batsymbool op zijn borst. Dat is (of tenminste, oogt) als een wat lullig stickertje. Het is ook niet echt een geheel met de rest van het pak. Verder valt er echt niks op het uiterlijk van dit figuur aan te merken.
batman6605

Met een beetje frunniken is de kaak van Batman los te trekken en kan je een van de andere gelaatsuitdrukkingen er via een magneetsysteem in drukken. Puur door zo’n andere mond, ziet het karakter er anders uit, maar wel steevast als acteur Adam West. Heel fraai is dat je nergens de bevestigingsnaden ziet. Het oogt als een geheel.
batman6606

In de doos zit verder nog een standaard, waarmee je Batman neer kan zetten. De handen klik je makkelijk in en uit de pols, waardoor er veel verschilende poseermogelijkheden zijn. De handschoenen blijken bij elke arm wel iets aan de losse kant. Uitkijken daarmee, want de stof er onder lijkt niet heel stevig en is – als een panty – gevoelig voor ‘ladders’.
batman6607

Wat verder opvalt is dat de bom geen lontje heeft. Die moeten we dus zelf eens fabriceren. Binnenkort gaan we de figuur eens uitgebreid fotograferen met alle accessoires, handen en gelaatsuitrukkingen. Maar voor nu is de eerste indruk erg goed. De prijs is er naar, maar je krijgt ook echt een figuur dat de term speelgoed overstijgt. Dit is – met name het eng goed lijkende gezicht – een klein kunstwerkje.

Reacties

Reacties

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>